Aan de keukentafel

Links of rechts, maar niet in het midden

In Zevenbergschen Hoek is de naam Lambregts een begrip. Het transportbedrijf werd in 1966 opgericht. Het bedrijf begon met één auto en is inmiddels flink gegroeid. Op het 25.000 m2 grote terrein staan 50 vrachtwagen en daarnaast doet het dienst als opslag voor onder andere zeecontainers. Ingeklemd tussen de HSL en de A16 aan de andere kant van het bedrijfsterrein, moet er ook nog ruimte gemaakt worden voor hoogspanningsmasten van de hoogspanningsverbinding Zuid-West 380 kV Oost. In de zomer van 2020 vertelt Jan Lambregts wat dit betekent.

Mast Zo’n 2,5 jaar geleden werd Jan gebeld door een collega-ondernemer uit de buurt. Er zouden plannen zijn voor een hoogspanningsmast op zijn bedrijfsterrein. Jan was niet op de hoogte en verdiepte zich in de plannen. “Het was net of de geschiedenis zich herhaalde. We zitten nu zo’n 12,5 jaar in dit pand, maar we zaten oorspronkelijk in het centrum van het dorp. Makkelijk voor onze medewerkers, ze konden vaak lopend of op de fiets naar het werk. Maar toen kwam de HSL, ons bedrijf moest wijken voor de aanleg dus verhuisden we hiernaartoe.” Een mooi nieuw pand, op een groot terrein. Het ziet er prachtig uit, maar hij is er niet echt beter van geworden.

Drie delen Het tracé van de hoogspanningsverbinding voert over het terrein van Lambregts. In eerste instantie zou er een wintrackmast op zijn terrein komen, dit wordt nu een vakwerkmast. “Niet dat een wintrackmast in onze situatie een uitkomst was geweest hoor.” Het bedrijventerrein bestaat uit drie gedeeltes, de mast staat ingetekend op het middelste gedeelte, dat houdt in dat Lambregts tijdens de bouw, niet meer op het achterste gedeelte van zijn terrein kan komen. En ook na de aanleg moet hij het met minder vierkante meters doen. “Ik heb niet voor niets 25000 m2 tot mijn beschikking, ik kan niet ineens met 300 m2 minder uit de voeten. Ik ben dus ook met TenneT in gesprek gegaan om te kijken of de mast niet links of rechts van ons bedrijf zou kunnen staan. Daar is voldoende ruimte en ik heb me laten vertellen dat het technisch mogelijk is.”

Toch is dit voorstel tot op heden niet uitgewerkt in het ontwerp. Naast de locatie van de mast is ook het benodigde werkterrein een aanslag op zijn bedrijfsvoering. Tijdens de bouw heeft Lambregts dan maar 15000 m2 tot zijn beschikking. “Het is ook niet zo dat ik ergens anders mijn wagens kwijt kan. En ik moet ook denken aan het personeel, we moeten wel goed bereikbaar blijven.” Lambregts realiseert zich maar al te goed dat de verbinding er hoe dan ook komt. “Maar ik heb zo mijn vraagtekens bij de gedachte of wij als ondernemers of omwonenden wel echt gehoord worden in de besluitvorming. Natuurlijk snap ik dat de hoogspanningsverbinding nodig is. Maar ik moet mijn bedrijf wel kunnen blijven runnen.” Zijn strategie is om samen tot een oplossing te komen. “Ook al kost het veel tijd; de gesprekken met TenneT, de rentmeester, de bijeenkomsten, al met al ben je er een lange tijd heel druk mee”, besluit Jan.

“Het is ook niet zo dat ik ergens anders mijn wagens kwijt kan. En ik moet ook denken aan het personeel, we moeten wel goed bereikbaar blijven."