Einde aan de
onzekerheid

Met enthousiasme ben ik begin dit jaar als ‘overall project lead’ voor de aanleg van de hoogspanningsverbinding Zuid-West 380 kV West begonnen. Een mooie uitdaging om een van de grootste infrastructuurprojecten in uitvoering te leiden! Al snel werd duidelijk dat er een spannende en dynamische tijd is aangebroken voor zowel het projectteam als alle betrokkenen.

Met het verkrijgen van het onherroepelijk Rijksinpassingsplan in augustus is een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van de nieuwe hoogspanningsverbinding van Borssele naar Rilland. Dit betekent gelukkig ook een einde aan de onzekerheid van een aantal omwonenden; zo kunnen we onder andere de betrokkenen met gevoelige bestemmingen uitkopen en de zakelijk recht overeenkomsten afsluiten.


Daarnaast is hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe hoogspanningsstation Rilland 380 kV. Tijdens de open dag hebben we veel bezoekers ontvangen; mooi om te zien hoeveel interesse er is. Ook zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de hoogspanningsverbinding begonnen: de tijdelijke hoogspanningsverbinding bij Nieuwkamersedijk in Heinkenszand is in bedrijf en het werkeiland in de Oosterschelde bij Krabbendijke is gerealiseerd.


Helaas hebben we moeten besluiten om het contract voor de wintrack II-masten met Heijmans-Europoles te beëindigen en daarmee het werk aan de nieuwe hoogspanningsverbinding tijdelijk stil te leggen. Op dit moment werken we er hard aan om de werkzaamheden opnieuw aan te besteden, zodat we het werk zo snel mogelijk kunnen hervatten. Zodra er meer zekerheid is over de planning zal dit met alle betrokkenen worden gedeeld.


Hopelijk zien we u binnenkort in ons nieuwe informatiecentrum in Kruiningen en kunnen we u meer vertellen over de volgende stappen.


Nicolien Vrisou van Eck