Bedankt!

Wat kan er een hoop veranderen in een half jaar! Eind vorig jaar moesten we de werkzaamheden nog stilleggen en in januari hebben we de werkzaamheden bij Rilland alweer kunnen hervatten. Met als resultaat de plaatsing van de eerste wintrackmast in Zeeland. Bekijk de video.


Dit konden wij niet alleen realiseren, daarom wil ik nogmaals een aantal partijen bedanken voor hun medewerking en inzet:

  • Gemeente Reimerswaal, waterschap Scheldestromen, RWS Zee en Delta en Provincie Zeeland voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen.
  • ProRail en RWS voor hun medewerking bij alle werkzaamheden vlakbij de snelweg en het spoor.
  • Evides, DNWG, Dow, DPO en alle andere K&L-eigenaren voor hun medewerking bij het oplossen van alle raakvlakken met hun kabels en leidingen.
  • Het ontwerpteam van Movares, DNV-GL, IV-consult en TenneT voor het ontwerpen van de masten en fundaties.
  • VIRi, een combinatie van KWS, VW Infra en Van Hattum en Blankenvoort, voor het voorbereiden en realiseren van de fundaties.
  • VW TNS en VDL voor de productie en plaatsing van de masten.
  • SPIE voor het realiseren van het station en voorbereiden van de geleidermontage.


Hopelijk kunnen we het komende jaar de rest van de werkzaamheden uitvoeren in dezelfde goede samenwerking. We werken er hard aan om nog voor het eind van het jaar het Zeeuwse hoogspanningsnet schakelbaar te maken door het inlussen van ons nieuwe hoogspanningsstation Rilland. Hiermee hebben we meer mogelijkheden om de elektriciteit vanuit Zeeland naar Belgiƫ of verder Nederland in te transporteren. Daarnaast zal het komende half jaar de aanbesteding voor de bouw van de hoogspanningsverbinding van Borssele naar Rilland doorlopen worden, waardoor we u begin 2020 meer duidelijkheid kunnen geven over vervolg aanpak en werkzaamheden.


Een uitdagende planning waar we graag onze schouders onder zetten!