Reportage hoogspanningsmasten

”Nieuwe wintrackmasten in Zeeland
komen er aan”

De hoogspanningsmasten zijn een belangrijk onderdeel van een hoogspanningsverbinding. Sinds een aantal jaar worden bij nieuwe hoogspanningsverbindingen wintrackmasten geplaatst in plaats van de traditionele vakwerkmasten. Over smaak valt niet te twisten, dus of je hem mooi vindt of niet is persoonlijk. De technische kant van de mast is de specialiteit van John Verduijn. Hij is projectleider engineering bij TenneT en weet echt alles van deze moderne hoogspanningsmast.

Ervaring

Kennis over de wintrackmast deed John al op bij Randstad 380 kV, de hoogspanningsverbinding van Bleiswijk naar Beverwijk. John: “Dit was het eerste project dat we uitvoerden met het nieuwe type mast. Daar hebben we ook meteen heel veel van geleerd. Die ervaring nemen we mee in het nieuwe ontwerp van de wintrackmast die we bij de aanleg van Zuid-West 380 kV West plaatsen.” Vooral het klimsysteem, voor inspectie en onderhoud, aan de zijkant van de hoogspanningsmast (HighStep red.) zorgde voor aanpassingen in het nieuwe ontwerp.


Fluiten en moeheid

John: “De klimvoorziening bevatte gaten waar de wind doorheen waait. Maar dat resulteerde in een harde fluittoon, waar we klachten vanuit de omgeving over kregen. En daarnaast merkten we dat de beugels last hadden van zogenaamde vermoeiingsbreuken, of metaalmoeheid. In de bestaande masten van de Randstad Noord- en Zuidring en de hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel 380 kV hebben we aanpassingen gedaan, zodat de problemen verholpen zijn. En hier bij Zuid-West 380 kV West maken we gebruik van een heel nieuw ontwerp waar deze punten al in meegenomen zijn.”


Spoed

Maar sta je in het landschap, dan zie je geen enkel verschil met de masten die elders in Nederland staan. Bij Rilland staan er al vier opgesteld. Dit deel van het project volgt een spoedprocedure, vanwege afspraken die met België gemaakt zijn om de stroom vanuit België naar Nederland te kunnen transporteren en andersom. Ook de windparken op zee moeten op tijd aangesloten worden, dus is er geen tijd te verliezen. “Naast de vier masten die er nu staan, volgen er nog 20 voor de inlussing van Rilland en daarna nog 112 voor Zuid-West. We hebben hiervoor drie typen masten, de W2, de W4 en de W6”, vervolgt John.


Verschillende masten

Het verschil zit hem in de zwaarte van de hoogspanningslijnen die in de mast gehangen worden. De W2 is de eenvoudigste, en bestaat aan beide zijden uit een circuit (3 fasen) van 380 kV. De W4 heeft aan de binnenzijde twee circuits van 380 kV en wordt gecombineerd met twee circuits van 150 kV aan de buitenzijde van de mast. De W6 is uniek in Nederland, en heeft zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde twee circuits van 380 kV. Maar voordat deze er staan, moet er nog een hoop werk verzet worden, iets waar John zich de hele dag mee bezighoudt.


Uitvoering

“We werken straks met twee verschillende aannemers. Dat doen we vanwege de enorme omvang van de aanleg van de hele hoogspanningsverbinding. We hebben een aannemer voor het aanleggen van de werkwegen, de werkterreinen en het fundament. En een voor het fabriceren, transporteren en oprichten van de mast.” Begin 2020 is het duidelijk welke aannemers deze werkzaamheden uitvoeren. Iedereen die in de afgelopen periode in de buurt van hoogspanningsstation Rilland is geweest, heeft deze werkwijze al

kunnen zien. Het aanleggen van de werkterreinen, -wegen en funderingen bij Rilland is de taak van Volker Infra. Daarnaast produceert en monteert Volker Wessel Telecom en VDL de wintrackmasten. De hoogspanningslijnen worden uiteindelijk door SPIE in de masten gehangen. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Het grootste deel van de werkzaamheden zal eind van het jaar klaar zijn.


Vervoer

Hoogspanningsmasten van dit kaliber heb je niet zo maar op de juiste locatie. Het transporteren alleen al is een project op zich. Afhankelijk van de grootte van de mast wordt deze in twee of drie delen vervoerd. Maar de mastvoet kan wel een diameter van 4,5 meter hebben, en de oplegger die nodig is, is zo’n 36 meter lang. “Het transport is een grote logistieke operatie waar niet alleen wij, maar ook andere partijen zoals de spoorwegen en Rijkswaterstaat bij betrokken zijn. Je kunt nou eenmaal niet onaangekondigd met dit soort grote onderdelen de weg op”, lacht John. Mensen in de directe omgeving van de hoogspanningsverbinding gaan hier zeker wat van merken.


John: “Het is uitdagend en complex werk. Dit soort grote infrastructurele projecten maak je maar één keer in de 80 jaar mee. Dat ik hier zelf een bijdrage aan kan leveren, vind ik heel bijzonder.” We beseffen dat zeker niet iedereen blij is met het uitzicht op de nieuwe hoogspanningsmasten. Toch maken bewoners in dit gebied mee hoe de opgewekte energie van zee straks wordt aangesloten op ons hoogspanningsnet om duizenden huishoudens van duurzame elektriciteit te voorzien. Samen schrijven wij toch geschiedenis.

“Het transport is een grote logistieke operatie waar niet alleen wij, maar ook andere partijen zoals de spoorwegen en Rijkswaterstaat bij betrokken zijn. Je kunt nou eenmaal niet onaangekondigd met dit soort grote onderdelen de weg op”