Nieuwe portalen bij hoogspanningsstation Willem-Annapolder

Eind dit jaar begint de bouw van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. De afgelopen maanden stonden in het teken van de voorbereiding. We bouwen portalen bij het 150 kV-hoogspanningsstation Willem-Annapolder, waardoor een deel van de oude 150 kV-verbinding straks in de nieuwe verbinding kan worden gehangen. Bouwleider Remko Verweijen vertelt over de werkzaamheden.

Aan de zuidkant van de A58 bij bedrijventerrein Smokkelhoek bouwen we twee portalen naast het 150 kV-hoogspanningsstation. Remko: “Deze locatie splitst de nieuwe verbinding figuurlijk in twee. Het is namelijk het punt waar de verbinding overgaat van vier 380 kV- circuits naar twee 150 kV-circuits en twee 380 kV-circuits. Hoe dat komt? Dat is eigenlijk heel simpel. De nieuw te bouwen verbinding zorgt dat de capaciteit wordt uitgebreid met twee 380 kV-circuits. De nieuwe masten kunnen ook een deel van de oude verbinding dragen. Van Borssele tot Willem-Annapolder zijn dat twee circuits van 380 kV, van Willem-Annapolder tot Rilland twee 150 kV-circuits. De oude vakwerkmasten breken we vervolgens af.”

Wisseling van de wacht

Remko gaat verder: “Van Borssele tot Willem-Annapolder hangen straks dus vier 380 kV-verbindingen in de wintrack masten. Nieuw in Nederland! Twee van de vier 380 kV-verbindingen gaan bij Willem-Annapolder over in de oude vakwerkmasten. Deze verbinding loopt ten zuiden van de nieuwe verbinding. Nu er twee circuits ‘weg’ zijn, is er weer ruimte over!

Daarom voegen we vervolgens met twee portalen twee bestaande 150 kV-verbindingen aan de wintrackmasten toe. Je kunt het vergelijken met twee afslagen op een snelweg: er nemen twee lijnen een afslag en er komen twee lijnen bij. Voor die wisseling bouwen we twee portalen, een dubbele en een enkele. Met deze portalen kunnen we de bestaande 150 kV- verbinding vanuit de vakwerkmast die op het hoogspanningsstation Willem-Annapolder staat, inlussen op de wintrackmasten van de nieuwe verbinding.”

De weg oversteken

De twee bestaande 150 kV-verbindingen komen allebei aan de buitenzijde van de masten te hangen. De 380 kV-verbindingen hangen in het midden. Daardoor hebben de twee portalen ook allebei een andere functie. Remko: “Het dubbele portaal staat aan de noordkant en brengt één van de twee 150 kV-hoogspanningslijnen direct naar de juiste kant van de wintrackmast. De andere 150 kV-hoogspanningslijn moet een langere weg afleggen en komt aan de andere buitenzijde van de wintrackmast te hangen. Daarom brengen we deze met een ondergrondse kabel van het dubbele naar het enkele portaal.”

Tijdelijke situatie

Remko: “Eind maart legde aannemersbedrijf Reimerswaal de werkterreinen aan. Vervolgens begon SPIE eind april met het aanleggen van de fundaties. In augustus wordt het portaal zelf geplaatst, maar dan staat de nieuwe verbinding er nog niet. De bestaande 150 kV-verbinding wordt wel al op de portalen aangesloten, maar leiden we vervolgens ‘gewoon’ door naar de vakwerkmast die we in de toekomst verwijderen. Zodra de nieuwe verbinding er is, lussen we de hoogspanningslijn van het portaal naar de wintrackmast en kunnen we de vakwerkmasten van de bestaande 150 kV-verbinding tussen Willem-Annapolder en Rilland verwijderen.”

Vakwerk verdwijnt, wintrack verschijnt

Precies weten welke vakwerkmasten straks verdwijnen in het gebied en hoe de nieuwe verbinding er uit ziet in wintrack?