Maatregelen om het werk op een veilige manier door te laten gaan

Samen veilig in coronatijd

We hebben nog steeds te maken met de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Het raakt onze persoonlijke levens, maar ook het werk op projectlocaties en in de kantoren en hoogspanningsstations. Voor de werkzaamheden van de nieuwe hoogspanningsverbinding Zuid-West 380 kV West neemt iedereen verschillende maatregelen om het werk op een veilige manier door te laten gaan. Deze gedragsverandering communiceren is belangrijk. Daarom hebben we de afgelopen tijd verschillende instructies, protocollen en uitingen om iedereen zich hiervan bewust te maken.

Ruud van Uijthoven

Verschillende maatregelen

Ruud van Uijthoven ziet er als veiligheidsadviseur op toe dat binnen het project in Zeeland de maatregelen goed worden opgevolgd. “In de grote bouwkeet in Rilland is het sinds half maart in ieder geval een stuk rustiger”, begint Ruud. “Normaal gesproken zitten we hier met ongeveer dertig man. Sinds de uitbraak van het virus hebben we dat beperkt. Alleen medewerkers die direct bij de uitvoering betrokken zijn, zoals bouwleiders, komen nog naar de bouwkeet. De rest werkt in principe thuis. Collega’s die wel naar Rilland willen komen, moeten zich vooraf inschrijven. Zo kunnen we de drukte goed beheersen en beperken. De afgelopen maanden zaten we eigenlijk nooit met meer dan vijf of zes personen tegelijk in de bouwkeet.”

Coronaproof bouwkeet

Medewerkers die wel in de bouwkeet werken, lopen bij binnenkomst, letterlijk al tegen de regels aan. “We maakten de hele bouwkeet coronaproof. Bij de ingang hangt het protocol en staan ontsmettingsmiddelen. De bureaus staan verder uit elkaar, zodat we makkelijk anderhalve meter afstand kunnen houden. In de vergaderruimtes staan ook minder stoelen en in de keuken mogen maximaal twee personen. En ik moet zeggen: iedereen houdt zich daar goed aan”, vervolgt Ruud. TenneT zorgt daarnaast dat de bouwketen vaker schoongemaakt worden.

Dicht bij elkaar? Mondkapje!

Ook de aannemers die al in Zeeland aan het werk zijn, kregen te maken met richtlijnen vanuit TenneT. Ruud: “We zitten nog in de voorbereidende fase, waardoor het nog niet heel druk is met werkzaamheden. SPIE voert op een aantal locaties werkzaamheden uit en ook VolkerInfra en RAAP zijn op verschillende locaties buiten bezig. Zij moeten zich houden aan de algemeen geldende richtlijnen vanuit het RIVM en onze aanvullende voorschriften. Waar mogelijk houden ze ook buiten anderhalve meter afstand van elkaar. Wanneer dat niet kan, bijvoorbeeld als collega’s samen in een kleine hoogwerker staan, dan dragen ze een mondkapje. Vaak zie je dat de grote aannemers, zoals SPIE, ook zelf een protocol hebben. De voorschriften daarin wijken niet veel af van de onze.”

Controles

Als veiligheidsadviseur neemt Ruud regelmatig een kijkje bij de werkzaamheden. “Waar nodig spreek ik medewerkers aan op hun gedrag. Maar gelukkig is dat nog niet veel nodig geweest. Er is begrip voor de maatregelen. Logisch ook wel, want het gaat om je eigen gezondheid. Vroeger zag je in schaftwagens dat de werklui haast bij elkaar op schoot zaten. Nu zit er voldoende afstand tussen.” Ruud kijkt met vertrouwen uit naar de start van de werkzaamheden aan de verbinding zelf, in het najaar. “We werken dan op verschillende locaties tegelijk. Maar in feite is het een treintje dat telkens verder rijdt; eerst komt de civiele aannemer die het werkterrein klaarmaakt en de fundering legt. Als die klaar is, komt de mastenbouwer om de mast te plaatsen. En pas als er een aantal masten staan, worden de geleiders gemonteerd. In de planning van de werkzaamheden zorgen we dat er niet te veel aannemers tegelijk op dezelfde plek aan het werk gaan. We proberen het zoveel mogelijk te verspreiden. Hopelijk blijven we op die manier allemaal gezond én lopen we geen vertraging op”, besluit Ruud.