V.l.n.r: Jaap Blokland (Mobilis), Robert Ottelé (Strukton), Marjolein de Gorter-Manhoudt (TenneT), Vincent Hassfeld (TenneT), Lennard Heij (BAM), Pieter-Bas Annink (TenneT).

Op 14 juli was het dan eindelijk zo ver. In Rilland kwamen TenneT, BAM Infra en het consortium van Mobilis/Strukton Civiel bij elkaar om de contracten voor de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding te ondertekenen. De aannemers krijgen elk een deel van het werk. BAM Infra werkt van Borssele tot aan Willem-Annapolder, Mobilis/Strukton Civiel van Willem-Annapolder tot Rilland.

De aannemers beginnen na de zomer met de bouw van de 48 kilometer lange 380 kV-verbinding tussen de hoogspanningsstations Borssele en Rilland. De opdracht die de aannemers krijgen, bestaat uit het aanleggen van werk wegen, werkterreinen, mastfundaties voor de masten en het cultuurtechnisch herstel van gronden na ingebruikname van de hoogspanningsverbinding.

Voorbereiding in volle gang

De tijd die nog rest tot het begin van de werkzaamheden staat in het teken van de nodige voorbereidingen, zoals bijvoorbeeld de planning en gesprekken met grondeigenaren. Nu de aannemers bekend zijn, kunnen we met elkaar om de tafel om details door te spreken. Daarnaast doen we nog een aantal voorbereidende onderzoeken in de omgeving, zoals bodemonderzoeken. Ook wordt er tot eind augustus nog gewerkt bij Willem-Annapolder en Vlake. Hierover leest u hier meer.

Vragen over de bouw?

Zodra we met de werkzaamheden beginnen, organiseren we (digitale) informatieavonden om iedereen in de omgeving te informeren over de werkzaamheden. Houd hiervoor de website, de (digitale) nieuwsbrief en Facebook in de gaten. Ook verschijnt in september een speciale editie van Contact, in de vorm van een bouwspecial. In deze editie leest u meer over de aannemers en over het bouwproces. Natuurlijk kunt u altijd via onze al bekende kanalen contact met ons opnemen. Zoals Facebook, de telefoon, e-mail of door een afspraak te maken met ons in het informatiecentrum in Kruiningen.