Langs de lijn in Aduard

”Van landingsbaan naar groene ader”

Als je richting Aduard rijdt, zie je in de verte de kerktoren en de top van het voormalig klooster van het prachtige pittoreske dorp in het Groningse landschap. Vlak in de buurt loopt een nu nog een 220 kV-hoogspanningsverbinding richting Eemshaven. Deze verbinding wordt vervangen door een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding.

Er is van TenneT en de Provincie Groningen samen 14,9 miljoen beschikbaar voor landschappelijke inrichtingsmaatregelen langs de nieuwe hoogspanningsverbinding met input van belanghebbenden. Gemeente Westerkwartier had een idee en ging aan de slag.

Herinrichting

In Aduard was de gemeente Westerkwartier al bezig met de herinrichting van het dorp, waarbij ook gekeken werd naar mogelijkheden voor meer groen. Hans Bekkema werkt in het team Wegen, Verkeer en Vervoer van de gemeente Westerkwartier. In 2017 hoorde hij voor het eerst van de plannen voor de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding, precies op het juiste moment. “De plannen voor herinrichting van Aduard lagen er al. De drukke Heereweg, waar veel vracht verkeer overheen raasde, leek meer een landingsbaan dan een gewone weg. Daarvoor wilden we samen met bewoners een nieuwe inrichting bedenken.”

Groene ader

Hans legt uit dat hij bij dit soort plannen altijd begint met een blanco blad. Op een bewonersavond bespreekt de gemeente ideeën voor een herinrichting en daar kunnen bewoners dan op reageren. Hans: “We hebben dus samen met een klankbordgroep van de bewoners van zo’n 40 huizen een plan bedacht om de bestaande Heereweg te versmallen, nu de provincie het verkeer via een rondweg om het dorp heen geleid heeft.” Vanaf deze weg ontkom je niet aan het zicht op de hoogspanningsverbinding, daar wilde de gemeente ook graag iets aan veranderen. Door de wegversmalling ontstond er ruimte, die ze goed konden gebruiken voor het aanleggen van een groene ader die het dorp met het buitengebied verbindt.

Groene oplossingen

Leo Dop is al 10 jaar groenontwerper bij de gemeente en weet voor elke vraag wel een goede groene oplossing. Leo: “Door de versmalling van de weg konden we samen met bewoners kijken naar een groen herinrichtingsplan waar iedereen blij mee is. Vroeger zag je vaak één boomsoort langs de weg. Tegenwoordig doen we dat heel anders en kiezen we juist voor verschillende boomsoorten. Zelf vind ik het een uitdaging om iets te bedenken waardoor je elk seizoen kunt genieten van het groen.” Zoveel mensen, zoveel wensen: niet iedereen zit te wachten op blad in de tuin of op een donker huis, door een dik pak bladeren voor het raam.

Zes boomsoorten

“Daarom doen we dit echt samen”, vervolgt Leo. We luisteren naar de wensen en proberen daar een passende oplossing voor te bedenken.” Uiteindelijk is gekozen voor zes verschillende soorten bomen: met grote bladeren, kleine bladeren en met verschillende kleuren. Met als resultaat: straten die er ieder seizoen anders uitzien." Hans: “In het voorjaar hebben we de eerste bomen geplant. Je ziet nu al dat het een groot verschil is met hoe het was.” 75 % van de bomen staat er inmiddels. De regeling kwam volgens Leo goed van pas. “We konden hierdoor net iets meer doen. Wat veel mensen niet weten is dat de grond geschikt maken voor bomen de lastigste en kostbaarste ingreep is. Grond onder een asfaltweg bestaat uit puin en laat nauwelijks wortels door. We hebben de grond nu zo bewerkt dat de kwaliteit optimaal is voor een boom om te groeien. Een eik kan wel 400 jaar worden, het zou toch zonde zijn als we die over 40 jaar weer moeten kappen.”

Hans Berrelkamp:

“Ik zat als bewoner van de Heereweg in de klankbordgroep. Er zijn verschillende voorlichtingsavonden geweest waarin we met elkaar in gesprek zijn gegaan. De gemeente is er met open vizier in gegaan en er was over en weer sprake van vertrouwen. We zijn goed voorgelicht om keuzes te maken over de verlichting, klinkers en de keuze voor het groen. Wat mij betreft is dit proces heel prettig verlopen.”

Kijk voor een overzicht van alle landschappelijke projecten op de website van de provincie.