Reportage eerste mastplaatsing

De contouren worden zichtbaar: de eerste mast is een feit

Kilometers aan bouwwegen zijn aangelegd en de eerste funderingen zijn klaar bij Eemshaven en Vierverlaten. En met de plaatsing van de eerste wintrackmast zijn de contouren van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding van Eemshaven naar Vierverlaten zichtbaar geworden. 121 mastlocaties krijgen straks elk een mast, die bestaat uit twee pylonen, projectleider Lammert Oldenburger vertelt.

“Ik houd me bezig met de hoogspanningslijnen, kabels en de masten. Dat betekent dat ik goed in de gaten houd hoe het proces verloopt. Als projectleider kijk je vooruit, om te voorkomen dat er later een kink in de kabel komt. Het aanleggen van de fundamenten is precisiewerk. De zware hoekmasten worden in de delen opgebouwd. Het onderste eerste deel, ongeveer 22 meter, wordt op de zogenaamde ‘ankerkooi’ geplaatst in het midden van de fundering. De draadeinden (staal) die uit het beton steken passen precies in het onderste deel van de mast. De masten worden geproduceerd in Denemarken (Valmont), en in België (Iemants) en worden onder begeleiding naar Groningen getransporteerd. Zodra het eerste deel geplaatst is wordt dit zeer nauwkeurig, verticaal gesteld. Daarna monteren we de volgende mastdelen.

De wintrackmast is op zich niet meer nieuw in Nederland, maar die in Groningen staan hebben wel een ander ontwerp. Ontwikkeld door onze engineers en uitvoerig getest op onze testlocatie in Geertruidenberg. Als je goed kijkt kun je zien dat de masten worden uitgevoerd met zijarmen. In Groningen worden de masten namelijk gebouwd voor een 4 x circuits 380 kV- hoogspanningsverbinding. In de Randstad of de Achterhoek zijn ze 2 x 380 kV.

Dit betekent ook dat er meer gewicht en er andere krachten op de masten ontstaan. Deze mast is daarom zwaarder dan de traditionele wintrack mast. En niet alleen vanwege de extra hoogspanningslijnen. We hebben vooral gekeken naar de ‘ijslast’, als er ijs op de lijnen komt dan weegt dat nogal wat. En we hebben rekening gehouden met aardbevingen. De masten zijn ontworpen om een aardbeving tot een kracht van 5 op de schaal van Richter te weerstaan. Een mast als deze kan zeker een jaar of 50 staan, met deze gaat dat zeker lukken.”