Om kinderen in Zuid-Beveland te informeren over de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding, de werking van elektriciteit en verkeersveiligheid tijdens grote bouwprojecten, heeft TenneT een speciaal scholenpakket gemaakt.

Alternatief voor gastles

In coronatijd is het lastig om een gastles of excursies te organiseren. Daarom maakte TenneT een speciale, regionale toolbox voor de bovenbouw van de basisscholen in Zuid-Beveland. Hiermee blijven we op afstand in contact. In de toolbox zit specifieke informatie over het project en verkeersveiligheid, maar ook het eerder ontwikkelde lespakket van TenneT over de werking van elektriciteit: Powerrr for Kids.

Van bouw tot de weg naar het stopcontact

In het pakket vindt de docent(e) verschillende materialen terug: de kinderfilm over het Zuid-West 380 kV West project, informatie en beeldmateriaal van de bouwwerkzaamheden, informatie over verkeersveiligheid en links naar online games over de dode hoek. Daarnaast ontvangen alle leerlingen een fietslampje en het kindermagazine Powerrr. In de box zitten ook twee proefjes die ze samen met de leraar in de klas kunnen doen. De twee laatste items zijn onderdeel van het TenneT-platform Powerrr For Kids, speciaal voor kinderen. Tenslotte bevat het pakket een informatiebrief voor de ouders, inclusief het omgevingsblad Contact. De box biedt leraren de mogelijkheid om een volledige les over het thema 'energie' te geven. In principe is de toolbox zo gemaakt dat scholen er zelf mee aan de slag kunnen, maar TenneT biedt aanvullend ook een gastles aan.

Langs het hele tracé zijn de pakketten (op aanvraag) afgeleverd. Ds. G.H Kerstenschool in Borssele beet de spits af! Zij gingen nog vóór de zomervakantie aan de slag met de box. TenneT gaf daarnaast op locatie een gastles.