De familie Aarnoutse kent een lange geschiedenis in Zeeland. Geboren en getogen in ’s-Gravenpolder hielp meneer Aarnoutse als tiener zijn vader op het 3,5 hectare land met de gladiolen, uien en de boomgaard. Vader overleed op jonge leeftijd en 3,5 hectare was te weinig om vier families van te onderhouden. Door ruilverkaveling kon Aarnoutse het aantal oppervlaktes, samen met zijn drie broers, vergroten naar 10. Elke familielid heeft 2,5 hectare in bezit. En nu is er op de percelen ruimte gemaakt voor een bouwweg, om iets verderop een hoogspanningsmast te bouwen.

Vier broers

Drie van de vier broers krijgen te maken met de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding van Borssele naar Rilland. Joost Reemers heeft als cultuurtechnisch waarnemer nauw contact met hen. “Ik moet wel bij de les blijven en goed opletten welk deel van welke Aarnoutse is”, lacht Joost. Tien jaar geleden hoorde meneer Aarnoutse voor het eerst over de plannen. “Op de eerste tekeningen stond de bouwweg nog anders ingetekend. Ze waren even vergeten mij een nieuwe tekening te sturen.”

Bouwweg

Joost zorgt ervoor dat de werkzaamheden in goed overleg met Aarnoutse verlopen en kwam met de juiste tekening. De bouwweg is iets meer dan 180 meter lang, het rijgedeelte is vier meter breed, maar de aanleg neemt tien meter in beslag. En dat voor een periode van twee jaar. Joost: “Het is de bedoeling dat we in oktober 2022 klaar zijn, maar er kan natuurlijk altijd iets in de planning veranderen. Inmiddels is de aannemer al druk met het aanleggen van de weg: het zand is gestort, alleen de betonplaten nog. De mast zelf komt op het erf van een andere eigenaar, zijn broer. Bij Aarnoutse moet verder nog een juk gebouwd worden, zodat de lijn straks goed over het spoor geleid kan worden.”

Monaco

Voor Aarnoutse was de oorspronkelijke ligging van de bouwweg gunstiger. “Ik heb nu iets meer grondverlies, maar daar krijg ik wel een vergoeding voor.” De heer Aarnoutse is al 70 en heeft zijn 2,5 hectare inmiddels verhuurd. “Ik ben aan het afbouwen, er staan alleen nog wat perenboompjes. De zeshonderd appelbomen heb ik verkocht. Die zijn economisch afgeschreven, maar nog heel gewild in bijvoorbeeld Monaco. Er gingen er dertig in een vrachtwagen. Daar zetten ze zo’n oude boom in de tuin. Datzelfde doen wij met olijfbomen, die doen het wat betreft rendement niet meer, maar willen we wel in de tuin hebben”, lacht Aarnoutse.

Geluk

De aanleg van de verbinding komt voor hem op een gunstig moment. “We zeggen hier altijd: geluk vliegt en je moet het pakken als het langskomt. En zo is het ook, ik verkoop alles en wat ik overhoud, kap ik om de kachel mee te stoken.” Op het erf staat ook nog een oude schuur en meneer Aarnoutse heeft er nog een klein stukje ingericht als proeftuintje met kersen. De boompjes staan keurig afgedekt met gaas, zodat de vogels er niet bij kunnen. “In het begin was er even sprake van dat de schuur moest wijken. Dat zou wel wat lastiger zijn, maar op dit moment is dit niet meer de bedoeling.”

Fruitteelt

Over het contact met aannemer BAM Infra is meneer Aarnoutse erg te spreken. “Dat zijn prima mensen, die samenwerking gaat goed.” Joost geeft nog aan dat wanneer de mast staat, je de fruitbomen makkelijker om de mast heen kunt planten. “Wat dat betreft is dat bij akkerbouw een stuk lastiger en verlies je meer grond.” Dan loopt meneer Aarnhoutse nog even naar zijn moestuin achter zijn huis. Het perenboompje rechts op het stukje grond mag natuurlijk niet ontbreken. “Alles voor eigen gebruik, je moet toch bezig blijven”, besluit Aarnoutse.