Beter een goede buur dan een verre vriend

Met deze gedachte gingen we als (bouw)team aan de slag met bouw van de hoogspanningsverbinding. Er kwam een informatiecentrum en we hadden plannen om langs alle dorpshuizen te gaan om voorlichting te geven. Maar corona gooide roet in het eten. Het informatiecentrum sloot de deuren, rondleidingen en de Dag van de bouw gingen niet door.

In april 2020 begon de bouw. Maar het organiseren van bewonersbijeenkomsten langs het 40 kilometerlange tracé zat er niet in. Gelukkig werden de coronamaatregelen in de zomer 2020 even versoepeld en kwamen er toch twee bijeenkomsten voor de beide deelgebieden. En daarna werd het weer stil. Afgezien van de coronaregels waren we sowieso heel voorzichtig, want stel dat een heel bouwteam ziek wordt en het werk stilligt?

Gelukkig kregen we een 2021 een heerlijke nazomer met versoepelingen van de regels. Onze projectlocatie in Stedum bood uitkomst. Een grote schuur, een grote tuin en een groep enthousiaste collega’s. Aanhakend op landelijke burendag gingen de uitnodigingen de deur uit voor onze burendag! En wat was het leuk, 400 omwonenden kwamen op bezoek.